Monday, July 23, 2012

Tok Sami Atau Tok Apa?

Foto hangat terbaru yang tersebar di facebook!

Siapa puak ini yang duduk keliling meja makan dan minum bir? Lihat pada gaya dan kepala yang gondol 2 orang tu seperti tok sami. Pakaian dan kantung kain yang tergantung di dinding seperti milik tok sami juga. Jika tok sami, kenapa duduk makan dan minum bir dengan orang biasa? Atau ini Sanghadana konsep baru sempena musim masuk Phansa?


(sumber: Khaosod online)


8 comments:

Anonymous said...

Kalau tengok pada perut 2 org tu, memang sahlah taukeh tok sami..

Anonymous said...

Makan dan minum bir waktu malam. Teror betul tok-tok sami ni.
Bukan sahaja di negara Thai, sebuah wat Lembah Pantai pun ada gelagak tok than macam ni. Siang siang lagi ada bau ethanol dari tok ni. Bap betul !

Anonymous said...

Biasalaaa. Kalu tak percaya tanya orang PJ.

Anonymous said...

Saya dikenalkan dengan blog ktb oleh kawan di ukm. Menarik, rasional dan terus terang. Dhamma yang masuk akal. Sathuk.

pena reformasi said...

Perlakuan yang boleh mengurangkan kepercayaan orang ramai.

Anonymous said...

relax brother..nape nak tunjuk2 nie

Anonymous said...

Tak tunjuk orang tak tahu. Apa tindakan Sanghatikhan dan kaum Buddhis?

Anonymous said...

Ini geng penipu yang menyamar sebagai Tok sami, dah berlambak di kawasan bandar. jangan cepat melatah, siasat dahulu sebelum beri komen . Jangan sampai buat bap! kalau ada bukti ambil tindakanlah..